Vihor u iskonu!

  1. Kako je došlo do saradnje ISKON mode i Teatar Vihor?

U kompaniji ISKON mode se pre svega oseća jedna porodična i domaćinska atmosfera koja nama umetnicima uvek prija. Samim tim je dogovor vezano za saradnju bio lak i efikasan. Mi smo se zaljubili u njihove modele, osetili ih kao idealne za našu predstavu, a oni su hteli podržati taj naš, u tom trenutku, mladenački entuzijazam i otvorili nam vrata svoje modne kuće uz reči – izvolite, birajte šta vam odgovara!

U razgovoru sa osnivačem ISKON mode, Draganom Sandićem, osetila sam veliko poverenje u ono što radimo, a samim tim i odgovornost, jer velika je gesta dobiti takav vid podrške u samim počecima. Onda je započelo naše druženje i dugogodišnja saradnja koja je obema stranama bila na korist i zadovoljstvo.

  1. Kako je izgledao proces kreiranja kostima?

Jako zanimljivo! Kako su nam vrata ISKON mode doslovno bila “otvorena”, ekipa glumaca zajedno sa rediteljkom je više puta dolazila  do prostorija kompanije i pregledavala razne modele i isprobavala, dok nismo došli do najidealnijih rešenja. Najveći problem je bio sa glumicama koje su se teško odvajale od mnogih odevnih komada. Šalu na stranu, možemo slobodno reći da je deo stvaranja predstave “Teško je reći zbogom” Mira Gavrana, koja je sada trenutno najigraniji komad Putujućeg Teatra Vihor koji je obišao preko 40 gradova i videlo je preko 15 000 ljudi, možemo reći da je stvaranje dobrim delom trajalo u samim prostorijama Iskon Moda. Tu su finalno nastalaji naši likovi.

  1. Koliko je važno kakav materijal glumac nosi na sceni?

Predstava je jedna celina, jedan maleni život koji traje u kontinuitetu par sati na sceni i kostim je deo predstave koji je itekako važan i vizuelno i estetski i  za glumce – fizički. Glumci su obično navikli da nose “svašta” na sebi tokom izvodjenja raznih komada, ali ovaj put je situacija bila drugačija. Glumice su nosile najfinije materijale svile, lana i pamuka, a to je samo za poželeti.

  1. Kako je publika reagovala na modele ISKON mode?

Kvalitet se prepoznaje i kvalitet se izdvaja iz gomile. Njega je nemoguće ne primetiti i ostati ravnodušan prema njemu. Tako je slučaj sa svim odevnim kombinacijama koje su postale deo naših predstava. Čak je i drugi komad “Duet” Otho Eskina koji smo radili opet u zajedničkoj saradnji osvojio 1. Mesto na medjunarodno ArtTremaFest-u u Rumi 2017.godine, što je još jedan pokazatelj primećenosti.

Publika uživa u celokupnoj kompoziciji, a prirodni materijali su samo prirodnost na sceni podkrepili!

You like this post? Share it with your friends