Tkanje, veština stara vekovima, podrazumeva proces izrade tkanina, preplitanjem dva sistema niti. Ne zna vreme kada je tkanje počelo da se razvija, ali, još iz doba antike, datira čuvena legenda o lepoj Penelopi, koja je, čekajući Odiseja da dođe kući, odbijala je sve prosce, mudro noću parajući ono što je danju izatkala, kršeći uslov pod kojim je pristajala na preudaju. Poput Penelope, koja čeka onog kome je suđena, svaka ISKON mode tkana rukotvorina stiže do osobe kojoj je predoređena.

Vekovima unazad, tkalje su prebirale niti prstima. Vremenom jeosmišljena olakšavajuća daščica, a zatim i točak i poluga, što je dovelo do konsturisanja razboja, koji je umnogome olakšao proces tkanja. Razboji kakvi se danas koriste, veoma su slični onima od pre hiljadu godina. Prvi razboji su bili vertikalni. Danas se, uglavnom, koriste horizontalni. Razboj je jedna od najjednostavnijih sprava, ikada konsturisanih. Po istom principu su stvoreni fabrički strojevi za mašinsko tkanje. Proces tkanja podrazumeva pripremu za tkanje i sam čin tkanja. Oba segmenta tkačkog rada podrazumevaju puno strpljenja i preciznosti.

Ponosni smo tkačkim postignućima vrednih ruku naših, koje sve što tkaju, to čine sa puno mašte, predanosti i ljubavi. Sam proces tkanja, ponkead traje satima, po nekad danima i sedmicama. Tkamo najkvalitetnijim prirodnim italijanskim predivima, koristimo izuzetan kolorit i unikatne šeme.