Iako se ne zna kada je osmišljeno pletenje i kada je čovek počeo da se ogrće ispletenim tkaninama, rimske grobnice kriju materijalne ostatke ove tehnike. Pretpostavlja se da su prve igle bile od drveta ili kostiju životinja, no sama tehnika se, suštinski, nije promenila.

Danas, tehnika pletenja podrazumeva igle za pletenja, mustre i šeme uz pomoć kojih se niti nižu na određen način. Debljina igala se bira na osnovu debljine konca ili vune sa kojima se plete, ali i u zavisnosti od toga da li će dinalni proizvod biti zbijen ili rupičast. Različite tradicije poznaju različite metode držanja igle. Dva najosnovnija boda ove tehnike su pravi i obrnuti. Kombinovanjem ova dva boda, nastaje čitav niz novih bodova, u zavisnosti od toga da li se nit provlači odozdo na gore ili odozgo na dole. Spretni ručni preplitaji naše odevne predmete čine unikatnim i nadaleko prepoznatim. Bilo da su ispleteni detalji ili čitavi odevni predmeti, sam čin pletenja činimo sa dubokom posvećenošću i umećem.Rezultat su skladne i neponovljive kreacije.

Strpljenje je naša glavna osobina. U našim radionicama vlada smirenost. Naš savet je da se oprobate u ovoj tehnici, kako biste i sami osetili da je pletenje komponovanje strpljenja i lepote, istovremeno.