Svileni put zadovoljstva

Nenadmašan sjaj i lepota, njeno veličanstvo – svila! Krenite na svileni put zadovoljstva!

ISKON mode svilena haljina

Lepota koju je teško imitirati, prirodno sjaji i privlači, nežno se prilagođava koži i prati je na veoma suptilan način, njeno veličanstvo –  svila.

Svila je proteinsko vlakno koje može da se istka u platno. Dobija se iz čaura larvi dudove svilene bube koja se posebno gaji. Materijal je sjajan zbog prizmaste strukture koja prelama svetlost iz različitih uglova. Divlja svila se proizvodi češće od gusenica nego od svilobube koje su kultivisana vrsta. Vrlo je prijatna za kožu, odvaja vrućinu i suvišnu vlagu i ima veliku nateznu tvrdoću. Izolator je i veoma zdrav materijal jer je anti-alergik, svilena posteljina odvraća mikroorganizme.

ISKON mode svilena haljina

Svila daje posebnu privlačnost telu zbog glatke i sjajne površine koja fino prijanja na kožu. Često se kaže za žene sa lepim tenom da im je koža svilena, poistovećuje se sa najglatkijim i najsjanijim materijalom, a taj epitet govori i o osetljivosti i delikatnosti. Finoća i nežnost u jednom, svilena haljina ili kaput učiniće svaku ženu posebno delikatnom i sjajnom bez obzira na godine i status. Odelo nas ne čini, to je sigurno, ali govori mnogo o našim vrednostima, ukusu i smislu za estetiku. Svilena odeća, bilo na muškarcu ili ženi, govori o ličnosti koja sebe ceni i vidi u pozitivnom svetlu, jednostavno, ličnost koja zaslužuje najbolje i koja u odevanju nalazi svoje zadovoljstvo.

Svileni put ili put svile je, pre mnogo vekova, služio za prenošenje kineskog kulturnog uticaja i vrednosti u evropske zemlje. Kinezi su narod sa najdužom istorijom, koji najviše poštuje tradiciju i za koji je karakteristično da najdugoročnije planiraju. Tradicionani kineski proizvodi, kao što su keramika i svila, odoleli su zubu vremena zbog nenadmašnog kvaliteta, koji se nije mogao naći u drugim delovima sveta. Postojao je pomorski i kopneni put svile za koje se vezuju mnoge strateški bitne tačke u istoriji i priče koje su oblikovale današnju civilizaciju. Uz materijal, prenet je i orjentalni osećaj za meru i sklad, formula glasi: ništa preterano. Bavljenje svilom, bez obzira da li se ona samo zašiva ili se ukrašava oslikanim i vezenim detaljima, podrazumeva umerenost zato što je velika sjajna površina već dovoljno atraktivna i dominantna za pogled.

ISKON mode svileni komplet

Brojni saradnici ISKON mode našli su inspiraciju za svoje kreacije u bogatim tradicijama širom sveta i tako preneli detalje koji osvežavaju jednostavnije forme svilenih haljina, bluza i kaputa. Izbor najkvalitetnijih materijala je ključan za uspeh modne kuće na tržištu, zato je pored pamuka i lana, svila naš najčešći izbor za modele u kojima treba da zasijate u posebnim prilikama u životu. Želja nam je da se svi koji nose kreacije ISKON mode osećaju posebno i vredno. Zato pored najkvalitetnijih materijala unosimo detalje koji su inspirisani najlepšim motivima iz tradicije i pravim vrednostima. Sklad forme i boje i ručno rađenih detalja čini modele i one koji ih nose posebnim i prefinjenim.

You like this post? Share it with your friends