Stil kao lični pečat

ISKON mode inspiraciju za svoj rad nalazi u pravim vrednostima koje su svojim iskustvom dokazale dame od stila.

Mnoge autentične dame, koje svi znamo, ostale su zapamćene po svom stilu oblačenja kome su dale lični pečat, iako neke od njih priroda nije darovala naročitom fizičkom lepotom. Radi se najčešće o neobičnoj mešavini stila odevanja, ophođenja prema okolini, prepoznatljivoj profesiji, želje za utvrđivanjem ličnih granica i harizme, što sve zajedno čini da sa pažnjom pratimo njihove promene u odevanju i uopšte u životu. Ono što je za njih zajedničko je slobodno izražavanje svoje ličnosti, zavidno samopouzdanje i zastupanje onoga što su, na posletku, i drugi prepoznali kao prave vrednosti.

www.isidorabjelica.com

Šta bi bio lični pečat? Stav ličnosti prema svetu koji je okružuje, vrednostima koje je sama odabrala i kojih se pridržava, kao i hrabrost da se istupi ispred mase i iznese svoje mišljenje koliko god to nekad bilo nezgodno ili nezahvalno. Snažna individualnost ne znači da je osoba arogantna, neprijatna ili tvrdoglava, već naprotiv, znači da je ličnost svoja kreacija u najlepšem smislu. Osmišljenog ponašanja i izgleda koji uvek odgovara situaciji u kojoj se nalazi i životnoj dobi. Kreirati sebe je igra koja podrzumeva da još čuvate dete u sebi, da su boje, oblici, različiti materijali i stilovi vaše igračke, a vi sami – svoj model. Stil koji vam je drag od rane mladosti obično ima prednost, ali nije neobično da se ljudi pronađu stilski tek u kasnijim godinama, što može biti još jedna od stvari koja dolazi sa zrelošću.

ISKON mode na Serbia Fashion Week

Najmoćnija žena u modnoj industriji, urednica Voga Ana Vintur, dala je u časopisu ELLE nekoliko saveta o tome kako da graditi lični stil. Umesto da se žene ugledaju jedna na drugu, bolje bi bilo da se pridržavaju elegancije (koju ne čini ono što su obukle, već one same), prilagođavajte trend sebi, a ne sebe trendu jer nikako ne treba da budete imitacija. Eksperimentišite sa krojevima, stilovima i trendovima sa merom, nikako ne treba da izgledate kao potpuno nova osoba. Koliko god da je Ana Vintur iskusna u modnom svetu, zaboravila je jednu vrlo bitnu stvar, a to je da se u tome što ste odabrali za svoj stil dobro osećate, jer ne postoji neki vrhovni arbitar koji bi rekao da li ste napravili pravi izbor ili ne. Zato uživajte u kreiranju sopstvenog stila i u svim drugim lepim stvarima za koje ste sami zaslužni!

ISKON mode svileni kompleti

ISKON mode već četiri godine radi na tome da damama omogući da svoj lični pečat iznesu kroz unikatne odevne premete izrađene od najkvalitenijih prirodnih materijala, ukrašene ručno rađenom čipkom, vezom ili oslikavanjem. Inspirisani proverenim vrednostima iz tradicije naroda sa Balkana, dizajnirali smo veliki broj unikatnih modela za celu porodicu. Nošeni idejom da treba da promovišemo PRAVE VREDNOSTI, postavili smo porodicu i kvalitet kao centralne teme u našem radu.

M.Đ.

You like this post? Share it with your friends