Vuna je veoma dobar termoizolator, nije zapaljiva, pa je samim tim bezbedna u različitim uslovima. Kod osoba alergičnih na lanolin, savetujemo proizvode od alpake.

Vuna je najstarija tekstilna sirovina. Ovca je pripitomljena još u doba neolita.Pri preradi sirove vune se, pored keratina, dobija se lanolin, supstanca koja se koristi u kozmetičkoj industriji. U tekstilnoj industriji, vlakno vune ima široku primenu, a deli se u dve klase. U 1. klasu se svrstava vuna dobijena sa žive ovce, što znači da je razlog njenog uzgajanja isključivo proizvodnja vune. Runo može biti celo ili iz delova, a teži od 5 do 15 kg. Ovaj klasi pripada i prana vuna sa leđa i stomaka ovce.U 2. klasu vune spada vuna sa ovaca koje su namenjene ishrani. Vuna se najčešće koristi za izradu odeće i aksesoara za najhladnije godišnje doba.

ISKON mode vuneni šalovi, kaputi, haljine, pončoi, kape, pelerine i drugi proizvodi su rukotvoreni od najkvalitetnije prvoklasne italijanske vune. Dizajn naših odevnih predmeta i aksesoara je moderan, savremen, a istovremeno i svevremen, unikatan i pažljivo odabranih i uklopljenih boja, neretko iskombinovan sa nekim drugim prirodnim materijalom ili ručnim radom.  U našoj paleti prirodnih prediva, bejbi vuna (baby wool) zauzima posebno mesto. Bejbi vuna se dobija prilikom prvog šišanja mladog jagnjeta, a skida se sa vrata i potiljka životinje. Ovakva vuna je eksluzivnija i samim tim cenjenija na tržištu, mekša je na dodir i nežnije prijanja uz kožu.