Lagana i lepršava kraljica tkanina, svila, čuva prirodnu toplotu tela, pa je prijatna i zimi i leti. Umiruje kožu i ne iritira je. Svila se smatra prirodnim antialergenom, otpornim na grinje i vlagu.

Svila je prirodno vlakno dobijeno od svilene bube. Gajenje svilene bube je započeto u Kini, hiljadama godina pre nove ere, a u Evropu stiže tek vekovima kasnije, čuvenim putem svile, prokrijumčarena u bambusovom štapu.Vlakno svile je beskonačna nit. Dobija se iz čaure svilene bube. Nakon izolovanja vlakana, ispreda se, pa namotava na vitlo. Dobijena pređa može biti krem-bele, plavičaste, zelenkaste ili rozikaste boje.Svila je izuzetno jako i veoma elastično vlakno. Svileni konac se koristi za šivenje i vez, a svilene tkanine za izradu skupocenih materijala.

U ISKON modeproivodnji, koriste se najkvalitetnije vrste svile, poput šantung svile (tanke neprozirne svile, čvrsto satkanih niti, koje daju utisak prelivenih boja), buret svile (svile kratkih vlakana, izolovanih iz najdaljeg dela čaure svilene bube), sirove svile (punije svile, manjeg sjaja), bukle svile (hrapave svile sa izbočenjima u obliku čvorića), brokat svile (čvrste, tanke svile), satensvile (neprovidne svile, raskošnog sjaja)… Svi naši odevni predmeti (svečane haljine, otmeni mantili, eksluzivne suknje, luksuzne bluze, unikatni kardigani, pantalone, blejzeri, šalovi i ešarpe), proizvedeni su odnajkvalitetnije svile uvezene iz Italije, modernih su krojeva i obogaćeni su ručno rađenim (oslikanim, heklanim, vezenim) detaljima.