Pamučna garderoba je lagana, prijatna i dobro upija vlagu. Uz to, ne izaziva alergije i dozvoljava koži da diše. Pamuk ne skuplja statički eletricitet. Sve popularniji i dostupniji, organski pamuk (biopamuk), dobijen je od genetski nemodifikovanih biljaka, uzgajanih bez upotrebe sintetičkog đubriva i pesticida, a gajenih na zemlji koja je minimum 3 godine prečišćavana od hemikalija.

Pre naglog rasta pamučne industrije, čoveku je bio potreban ceo dan kako bi kako bi odvojio ½ kilograma pamuka. Tek krajem 18. veka, nakon konstruisanja stroja koji omogućava odvajanje vlakna od semena, a zatim i konsturisanja mašine za predenje, industrija pamuka beleži porast svetskih razmera. Seme biljke sadrži ulje koje se koristi u ishrani ljudi, dok pamučno vlakno, izolovano iz semena, ima raširenu primenu u tekstilnoj insdustriji. Od njega se proizvode fine tkanine i čipka.

U našem asortimanu, pamuk je jedna od najkorišćenijih tkanina i prediva. Ukrašene vezenim detaljima, košulje i tunike od pamuka, u kombinaciji sa džinsom, čine svevremenu odevnu kombinaciju, u potpunosti ležernu, urednu i prijatnu za nošenje.