Savetujemo vam nošenje odevnih lanenih predmeta, jer lan prija svim tipovima kože i ne iritira je. Lan propušta vazduh, te koža pod njime diše, a dokazano je i da odbija UV zrake. Kada je koža izložena ekcemu, preporučuje se nošenje lanene odeće. Delotvornost lana na kožu je naučno dokazana, te se ovaj materijalkoristi i u medicini, radi previjanja otvorenih rana, nastalih usled dugog ležanja.

Ne zna se tačno kada je tekstil od lana počeo da se proizvodi, ali se zna da su drevni Egipćani njime uvijali mumije. Danas je gajenje biljke lan rasprostranjeno širom sveta, a ona se koristiu ishrani (laneno ulje, seme), industriji boja i lakova, farmaceutskoj i tekstilnoj industriji.Celuloidno vlakno lana se smatra najjačimprirodnim biljnim vlaknom. Ovo vlakno,svilenkastog sjaja, koristi se za izradu konca, prediva za izradu čipke i razlčitih tkanina.

Mi smo prepoznali sve prednosti lana, te su naši proizvodi delimično ili u potpunosti proizvedeni od najkvalitetnijeglanenig prediva. U kombinaciji sa različitim ručnim tehnikama, naše haljine, pantalone, košulje i tunike su univerzalani, ali jedinstveni komadi odeće, zaslužni da se nađu u svakom romanu.