Savršen vikend

Da li vam je bila naporna ova radna nedelja?
Za savršen vikend ove nedelje predlažemo odlazak na selo!

Da li vam je bila naporna ova radna nedelja? Stresne situacije su sa svih strana i trebala bi nam, informatičkim rečnikom rečeno opcija eskejp (ESCAPE)  tokom vikenda, da bi napunili baterije i vratili se za dva dana ustaljenoj ruti. Pauza je lekovita, u nemrima, u obzirima prema okruženju, u izbegavanju dokolice jer nije vreme za to. Posvetiti se sebi i najdražima je mnogim ljudima danas postao luksuz. Svaki slobodan  trenutak se koristi za dodatni posao ili rešavanje nekih problema. A pamtimo najčešće samo te pauze zato što su to dragoceni momenti koji životu daju boju i aromu.

Opcija broj jedan za savršen vikend ove nedelje neka bude selo. Da li sami u sopstvenoj režiji, sa rančevima na ramenu i porodicom na okupu, u istraživanje prelepih krajeva, sela, obližnje planine, banje, ili samo lepih odmorišta kraj puta, neka bude na vama. Sela u Srbiji su na dobrom putu da preuzmu štafetu spa i fitnes centrima prema osobenostima koja poseduju. Tu mislim, pre svega, na prirodu, čist vazduh, vidik na pitome životinje i tišina (u odnosu na gradsku vrevu, ukoliko živite u gradu). Detalje kao što su rupe na putevima i eventualo smeće gde mu mesto nije, apstrahujte kao nebitne detalje, bar za ovu priču.

Da li primećujete sve te boje prirode? Koliko ih je samo, nijanse zelene, braon, žute, osvežavajuće naranžaste. Pa teksture prirodnih predmeta, deluju nakako smirujuće iako su nepravilne. Zato odeća koja je tkana i na kojoj vidite one fine nepravilnosti, pregibe i linije daje neku toplinu osobi koja je nosi. Na selu vam je to sasvim dostupno, pogled dopire do jaganjaca, čobana koji ih čuva i odmara. Kakvog li posla, ako postoji antistres posao, to je taj. Odeven u vunenu odeću, koja ga leti hladi, zimi greje, izgleda prilično slično u svim godišnjim dobima. Dobro mu je, smeje se od srca kad vas ugleda, milo gleda vašu decu, kao da su njegova i traži po torbi šta bi mogao da im da. Čista duša lako daje od sebe, teže prima.

Inspirisani prirodom i ljudskom toplinom, napravili smo modele koji su funkcionalni, prijatni za pogled i nošenje. Želja da očuvamo vezu sa korenima odvela nas je na selo gde smo usvojili tehnike prirodne obrade vune, pamuka i lana. Vez i heklana čipka su savršen dodatak prirodi, igra duha na platnu. Zahvaljujući selu koje je konzerviralo mnoge zlata vredne veštine, danas pravimo odevne predmete koji su vrhunskog kvaliteta i nose u sebi mir.

Kada se savršen vikend završi i vratite sa sa okrepljujućeg puta, posetite nas! Spremili smo dobrodošlicu u radnji u Skadarskoj 6, četvrti sprat, u Beogradu, a možete da nas potražite na internetu i na društvenim mrežama. Trudimo se da humanizujemo svaki susret i u svakom obliku koji je danas dostupan zato što je to za nas prava vrednost.  Dobro nam došli!

Beautiful woman relaxing by the pine tree in forest.

You like this post? Share it with your friends