Šal – modni dodatak broj jedan!

Šal modni detalj broj jedan!

Na šta prvo pomislite kad se pomene šal? Na vunene zimske šalove koji Vas greju i čine da se osećate udobno i ušuskano? Ili na elegantne šalove raznih boja koji svaku Vašu odevnu kombinaciju čine originalnom i neponovljivom? Možda su vam na um pali oni predivni heklani šalovi, koje su nosile naše bake. Asocijacije na šal su mnogobrojne pošto je ovo modni detalj broj jedan, sa veoma raznolikim namenama i karakteristikama.

Teško je zamisliti zimu bez toplog vunenog šala, koji se obmotava oko Vas kao ruke voljene osobe. Greje vas i čini da se osećate prijatno i zaštićeno. Pored zaštitničke uloge koje šal ima tokom hladnih dana, ovaj topli ukras uveliko doprinosi i lepoti vaše pojave. Žene i muškarci nemaju mnogo prilika da pokažu svoj dobar ukus u odevanju tokom zime, ali zato su tu šalovi da privuku pažnju i istaknu vašu jedinstvenost. Sa samo dva ili tri šala u vašem garderoberu, unećete radost i boje u hladne i sumorne zimske dane. Jednobojni, dezenirani, deblji, tanji, sa resama, duži ili kraći… Koji je Vaš izbor?

Ženski šal

Osim što predstavlja čuvara zdravlja tokom jeseni i zime, šal kao odevni predmet – u savremenoj kulturi oblačenja – ima i izrazitu estetsku funkciju. Žene su posebno upoznate sa činjenicom kakve magične efekte ovaj modni dodatak može izazvati u bilo kojoj poslovnoj ili privatnoj situaciji.

Od Merilin Monro i Sofije Loren preko Dženifer Aniston do Rijane – šal opstaje kao nezamenljivi odevni dodatak. Takođe, šalovi su vrlo praktični odevni predmeti, koji doprinose da i najjednostavnija haljina ili košulja izgleda bogato i interesantno. Ukoliko u svom ormanu imate mini kolekciju raznovrsnih šalova, uvek ćete biti šik i u trendu.

Pored svih obaveza, žene se svakodnevno susreću i sa problemom „šta sutra obući“. Ovu dilemu uveliko olakšava najuočljiviji modni detalj – prelepi, unikatni šal. Ne morate biti imućne da biste uvek izgledale lepo i u skladu sa situacijom – šal će upotpuniti vaš odevni stil.

Muški šal

Što se tiče muških šalova, oni su oduvek predstavljali sinonim za eleganciju. Setite se samo Klarka Gejbla u filmu „Prohujalo s vihorom“ ili mnogih poznatih muškaraca našeg vremena – glumaca, muzičara, poslovnih ljudi. Većina njih ističe svoj dobar stil nošenjem elegantnog, manje upadljivog šala. Mora se priznati da muškarci imaju manje izbora kad su u pitanju moda i oblačenje. Za njih su rezervisane tri-četiri boje dok žene vladaju čitavim spektrom i mogu obući bukvalno šta im padne na pamet.

Muška elegancija se uvek svodila na odelo, cipele i kravatu. Međutim, nošenje dobro izabranog šala ih može izdvojiti iz „uniformisane“ gomile muškaraca. Takođe, priznao neko ili ne, šal ističe muški seksipil kao nijedan drugi odevni predmet namenjen muškarcima.

Kad malo bolje razmislite o šalu i njegovoj svrsi; shvatite da to nije nešto što možete, a ne morate imati u svom ormanu, već da je to obavezni odevni predmet. Karirani, šareni, veliki, mali, vuneni, svileni…Šta vi birate kako biste istakli svoju jedinstvenost? ISKON mode vam nudi najveći izbor unikatnih i ručno rađenih ženskih i muških šalova, kao i premium šalova. 

You like this post? Share it with your friends