Šal je potpis Vašeg stila!

ZAR JE DOŠLO VREME DA STAVIM ŠAL?

Ovo ćete izgovoriti brže nego što ste mislili iako je napolju do juče bilo 30 stepeni.


Da se razumemo, niko ko drži do svog stila više ne nosi šal samo da bi se ugrejao. Treba li nekoga podsećati da se ženski ili muški šal mora birati sa jednakom ozbiljnošću kao i bilo koji drugi odevni komad. Ako se tu napravi greška, šal kao suptilni saučesnik dobrog ukusa, lako se može pretvoriti  u strano telo oko vaše glave, štaviše, postaće omča koja će udaviti sve  pokušaje da ostavite utisak. Dakle, morate da se odlučiti da li ćete šalu dati  glavnu ili sporednu ulogu. Šta god odlučili šal ne sme da se na vama bori sa drugim asesoarima. Sve drugo mora biti manje upadljivo, u suprotnom, rizikujute da na vama sve bude okačeno ili obešeno bez ikakvog smisla i veze.

KAKO NOSITI ŠAL?
Koliko puta ste se iznanadili nečijom odevnom kombinacijom u kojoj je svileni ili vuneni šal bio glavni adut na jedan mađioničarski način. Naravno, tradicionalno se nosi oko vrata, ali može se nositi kao suknja, top, pojas ili ukras za kosu. Svi ovi “trikovi” zavise od toga da li želite da vam bude prevashodno toplo, ili planirate nešto ekscentrično i egzotično. Veliki šalovi mogu biti deo odeće ili se vezati kao pojas, dok su uski i dugi šalovi prikladniji da se nose oko vrata.

ZAŠTO ŠAL?
Funkcionalnost: u hladnijim krajevima šal ili marama imaju primarnu svrhu – zaštitu od hladnoće, dok su u toplijim krajevima odbrana od sunca i peska. Pogledajte zbog čega je šal od vune pravo rešenje.


Relativno jeftin i neizbežan modni dodatak: zaokružuje vaš izgled i pogodan je za modne eksperimente. Koliko je diskretan luksuz marame ili šala dragocen, znaju i u Hermesu, najpoznatijem brendu šalova u svetu. Originalni Hermes ženski šal pravi se od svile, mere su 90×90 santimetara, težine 65 grama. Za jedan šal potrebno je 250 čaura svilene bube. Ovi šalovi krasili su između ostalih, kraljicu Elizabetu II i Opru Vinfri.
Nikada ne izlazi iz mode: sa svakom novom kolekcijom najprestižniji dizajneri dodaju šalovima nove detalje i ideje kako da se kombinuju sa ostalim komadima na nepredvidiv način. Setimo se samo Barberijevog ženskog šala, velikog skoro kao ćebe, koji je, tokom kasne jeseni i zime, omogućio ženama da i na temperaturi u minusu budu u modnom plusu.

Nikada ne izlazi iz mode: sa svakom novom kolekcijom najprestižniji dizajneri dodaju šalovima nove detalje i ideje kako da se kombinuju sa ostalim komadima na nepredvidiv način. Setimo se samo Barberijevog šala, velikog skoro kao ćebe, koji je, tokom kasne jeseni i zime, omogućio ženama da i na temperaturi u minusu budu u modnom plusu.

Dolazi zima. Možda neće biti ni duga ni hladna, ali to ne možemo da znamo. Ono što znamo je da je ISKON mode pripremio za vas ženske

Savršen poklon - šal zagrljaj

i muške šalove koji će ugrejati i vas, ali i one pored vas. U različite modele utkali smo ljubav, strpljenje i toplinu tradicije. Svaki komad je ručno rađen od najkvalitetnijih prirodnih materijala.

ISKON mode – toplina tradicije!

You like this post? Share it with your friends