Radost kupovine

Ponašanje tokom kupovine otkriva osobine ličnosti. 

Radost kupovine je svojstvena svim generacijama i ma koliko smatrali da vladamo sobom i da smo izvan šoping groznice, svi smo nekada slabi na lepe stvari. I svi volimo da prisvajamo materiju, jer je to, jednostavno, u prirodi čoveka, da označi predmete kao svoje. Bilo da ste ljubitelj šetnji ulicama uz zagledanje izloga, obilazaka tržnih centara ili kupovine iz fotelje, kupovina je radnja koja izaziva radost. A radost, sem zbog prisvajanja materije, dolazi i zbog osećaja slobode izbora. Bar u kupovini imamo osećaj slobode koji možda manjka u nekim drugim oblastima života. Prilikom kupovine odlučujemo se za stvari koje su po našim merilima prave vrednosti, što opet, nije uvek moguće u životu.

ISKON mode kolekcija od lana

Danas radost pričinjavaju i novi kanali kupovine preko interneta, koji nam omogućavaju da ostanemo u udobnosti doma i izaberemo za sebe najpogodnije artikle, a pri tome nemamo oko sebe prisustvo trgovaca koji nas ubeđuju da je proizvod baš pravljen po našoj meri. Online kupovina je pogodna, naročito kada su u pitanju proizvodi koji se ne proizvode ili ne prodaju u našem mestu stanovanja, nego je potrebno izdvojiti vreme i sredstva kako bi se stiglo do prodavnice. Razvoj tehnologija je, pored mnogih nezgodnih osobina koje ga odlikuju, pospešio trgovinu  širom sveta i olakšao dostavu (svaki proizvod koji se dostavlja putem neke kurirske službe može da se prati preko broja pošiljke na sajtu firme koja vrši dostavu). Blagodeti kupovine preko mreže se ogledaju i u tome što možete obradovati dragu osobu poklonom, a da pri tome ne odlazite ni u prodavnicu, ni u posetu.

Svakome se desilo da iz trenutne nervoze ili nezadovoljsva pokuša da izađe kupovinom negeča i na taj način drastično popravi raspoloženje, u čemu prednjače dame. Ne treba osuđivati sebe zbog male nepromišljene odluke da se ulepša dan iskakanjem iz plana mesečne potrošnje.

ISKON mode muška pamučna košulja

Sve naše amplitude u osećanjima i raspoloženju, čine naš život podjednako kao i planovi za potrošnju ili štednju. Zato je pametnije napraviti mali plan koji podrazumeva osmišljavanje neplanirane potrošnje stvarima koje su nam korisne, ali trenutno nisu u prvom planu, da bi u trenucima kada želite da kupite „nešto“ imali pokriće za kasnija pitanja savesti. Umesto kupovine velikih komada garderobe, za koje niste sigurni da su vam zaista potrebni, radije kupite kvalitetnu košulju koju možete nositi u različitim situacijama ili koja vam se slaže uz omiljene pantalone.

ISKON mode elegantna haljina

Kupovina u društvu na standardni način ima i jednu bitnu osobinu, a to je druženje. Nakon ili u toku obilaska prodavnica, najčešće ide odmor uz kafu sa prijateljicom ili partnerom koji vam je pravio društvo. Vreme kupovine je zgodno iskoristiti i za bliže upoznavanje sa ukusom i navikama u kupovini novog partnera. Posmatrajte neposredne reakcije na različite proizvode, brzinu odlučivanja, prepoznavanje kvaliteta, odnos prema materijalnim pitanjima, kao i reagovanje na sugestije trgovca i ubrzo će vam biti bliže mnoge strane partnerove ličnosti. Izbor kvalitetnih materijala, ručno rađenih odevnih predmeta i uklapanje stilova govori o izgrađenoj ličnosti koja zna da ceni prave vrednosti.

ISKON mode online prodavnica omogućava besplatnu dostavu širom sveta za sve proizvode, u najkraćem roku. Na teritoriji Republike Srbije dostavu vršimo posredstvom Post Express, a u inostranstvu putem DHL kurirske službe. Ukoliko kupac izrazi želju, proizvod može biti poslat i putem obične pošte. Uživajte u kupovini iz svog doma odeće koja je napravljena od najkvalitetnijih materijala, sa ručno rađenim detaljima koji su inspirisani toplinom tradicije.

ISKON mode kolekcija od lana

You like this post? Share it with your friends

Leave a Comment