PROLEĆE JE IDEALNO VREME ZA DRUŽENJE SA DECOM

Idealno vreme za druženje sa decom!

Sneg se već otopio, temperatura lagano raste, a vaša deca su nestrpljiva da izađu van. Nakon što jednom za svagda raskrstite sa zimom ove godine, spremite svoju decu i sebe za boravak na svežem vazduhu! Ovo je ono doba godine kada bismo sve dali da imamo nekog rođaka na selu, gde možemo da provodimo tople prolećne, a kasnije i letnje dane. Prosto, doživljaj proleća u gradu i selu nije isti – u korist ovog drugog  naselja, a jasno vam je i zbog čega. Za decu je uvek najbolje da su od malih nogu u kontaktu sa prirodom, biljkama, životinjama. Na taj način  će naučiti da cene svet oko sebe, pored toga što će uživati u zdravom i čistom okruženju. Aktivnosti koje možete da obavljate u prirodi ovog proleća sa svojom decom su zaista brojne, a mi vam dajemo predloge samo za neke. Proleće je idealno vreme za druženje!

Zasadite nešto u bašti

Ovo se odnosi upravo na one srećnike od vas koji imaju nekoga na selu, ili ako možda i sami živite tamo. Nema ništa lepše nego posaditi povrće u svojoj bašti u uživati u plodovima svog rada. Još je lepše ako ovo obavljate sa svojom dečicom.

Podstaknite decu na bavljenje sportom

Sada kada je lepo vreme, vaša deca nemaju izgovor da ostanu unutra. Uzmite im telefone i tablet računare, maknite ih sa kauča i pošaljite napolje! Bavljenje bilo kakvom sportskom aktivnošću će ih dobro prodrmati, pored toga što će tako imati priliku da se druže i sa ostalom decom i da spoznaju značaj timskog rada. 

Napravite kućicu za ptice

Sada kada se ptice vraćaju na sever, potrebno im je mesto za život. Pomozite svojim mališanima da izgrade posebnu kuću za ova prelepa stvorenja.

Crtanje na betonu

Kreativna deca, koja uživaju u bojama i crtanju, prosto će obožavati da svoj talenat prenesu i na beton! Obezbedite im krede u boji i čist beton, naravno na potpuno bezbednom mestu i pustite ih da iskažu svoju maštu. Možete se prijatno iznenaditi šta sve deca mogu da vam kažu kroz crteže.

Druženje sa životinjama

Mališani prosto obožavaju kontakt sa drugim živim bićima. Odvedite ih u zoološki vrt ili kod nekoga na selu ko gaji životinje – biće vam veoma zahvalni!

Posetite igralište ili park

Idealno vreme ze druženje sa decomProvedite dan u klizanju, ljuljanju i mnogim drugim aktivnostima na lokalnom igralištu. Ponesite i ćebe koje ćete raširiti na travnjaku (gde je to inače predviđeno) da deca mogu da spavaju pod vedrim i sunčanim nebom.

Napravite lepe fotografije

Zašto trošiti novac na profesionalnog fotografa kada možete imati svoje sopstveno fotografisanje na otvorenom? Samo budite uporni i vešti da uhvatite nezaboravne trenutke koje ćete kasnije sa uživanjem gledati.

Izađite na kišu

Iako je normalno da zadržite decu u kući kada napolju pada kiša ili je oluja, malo vode ih svakako neće povrediti. Kada bude padala slabija kiša, slobodno ih dobro obucite u kabanice i čizmice za kišu – prosto će uživati u ”tuširanju” pod oblacima.

Idite na pecanje

Odite na neko obližnje jezero, ili ako nemate mogućnosti za to – improvizujte. U kućnim ili dvorišnim uslovima možete napuniti bazen i ubaciti ribe igračke, te improvizovati pecanje. Mališani ovo prosto obožavaju! A d0k čekate da ribe “zagrizu” iskoristete ovo idealno vreme za druženje.

Puštajte zmaja

Odite u prodavnicu igračaka i kupite zmaja, ili budite kreativni i napravite svog. Zatim pravac na neku poljanu sa decom i puštajte zmaja!

Šetnja u prirodi

Boravak u prirodi je uvek najbolje rešenje kada ne znate šta da radite sa svojom decom napolju.

Jedite pod vedrim nebom

Idealno vreme ze druženje sa decom

Možete da odete na klasičan izlet ili prosto da raširite ćebe na svom travnjaku (ukoliko ga imate) i uživajte u
obroku pod vedrim nebom – ovo je takođe idealno vreme za druženje!

Napravite nešto sveže od povrća koje ste kupili na pijaci

Koliko je važno da se deca hrane zdravo, ne treba ni da pominjemo. Zato brzo na lokalnu pijacu i kupite nešto
svežeg povrća, te pripremite svojoj deci zdrav obrok! Trudite se da bude što više boja na tanjiru, jer deca to vole.

You like this post? Share it with your friends