OBLAČENJE ZA POSLOVNE SUSRETE

poslovni stil oblačenjaOsoba koja zna šta želi u svojoj profesiji, zna da izabere i najkvalitetnije odevne predmete za sebe jer je svesna da to i zaslužuje. Originalan ali dobro odmeren i pažljivo osmišljen poslovni stil oblačenja biće Vaš saveznik prilikom poslovnih sastanaka ili razgovora za posao. Uložite malo vremena u planiranje i negu svog poslovnog stila, a on će Vam višestruko vratiti poslovnim i profesionalnim uspehom.

Kada se pripremamo za poslovni sastanak u novoj firmi ili sa novim poslovnim partnerima, obično imamo niz dilema vezanih za odevanje. Treba ostaviti utisak ozbiljnosti i poslovnsti, i ako je kako moguće, ne biti bezličan kao što je to često slučaj sa klasičnim poslovnim odelima. Imati izgrađen stil i stav svakako je imperativ.

SAVETI ZA POSLOVNI STIL OBLAČENJA

Dobro je proveriti da li kompanija u koju odlazite ima odeđenu „politiku“ oblačenja. U nekim slučajevima izvodljivo je da uđete u firmu i osmotrite kako su obučeni zaposleni. Ako vam ti podaci nisu dostupni, prisetite se kako su obučeni ljudi koje poznajete a koji rade na sličnim mestima.

Među univerzalne savete za poslovno odevanje može da spada sledećih nekoliko zapažanja.

  • Poželjno je izbegavati ekstravagantnu i upadljivu odeću sa istaknutim markama proizvođača, zato što izgled ne treba da privuče više pažnje od vaših poslovnih kvaliteta. Izvesna odstupanja u tom smislu su moguća ukoliko se to podrazumeva u vašoj profesiji.
  • Nije zgodno obući nešto što pre toga niste isprobali jer Vam neće biti poznato kako Vam stoji i da li negde steže ili žulja, što Vam može donekle odvlačiti pažnju.
  • Poželjno je da odelo bude besprekorno čisto i ispeglano a cipele izglancane, što ostavlja poseban utisak na prisutne na sastanku.
  • Nije pogodno nositi preveliku torbu na sastanak, zato što može da znači da ste se uputili na još neko mesto za koje Vam je potrebno više stvari i da ste na trenutnom sastanku usput.
  • Ručni sat je poželjan detalj koji ukazuje na poštovanje tuđeg vremena i dogovorenih rokova, ipak, na sastanku je poželjno da se izbegne gledanje na sat.

POSLOVNI STIL ZA USPEŠNE ŽENE

Poslovni stil oblačenjaZa žene je bitno da nose odmerenu šminku i nakit. Cipele bi trebale biti zatvorene a štikla ne previše visoka, dok su tanke čarape najprikladnije u boji kože. Suknja ne treba da bude ni previše dugačka ni kratka, najbolje negde oko kolena. Diskretna marama u kontrastnoj boji od sakoa ili košulje, može biti veoma šarmantan detalj koji čini poslovnu odevnu kombinaciju zanimljivom i simpatičnom. Vezeni detalji na reveru blejzera ili košulje daju toplinu, i možda čak utiču da komunikacija ima malo opušteniji ton. Svaki ručno rađeni detalj ili predmet je veliki plus, zato što ostavlja utisak izgrađene ličnosti koja ceni kvalitet i poštuje rad. Odelo koje je ručno rađeno od kvalitetnog materijala, sinonim je za integritet i pouzdanost. Osoba koja zna šta želi u svojoj profesiji, zna da izabere i najkvalitetnije odevne predmete za sebe jer je svesna da to i zaslužije.

SAVETI ZA POSLOVNO OBLAČENJE MUŠKARCA SA STILOM

Poslovni stil oblačenjaIza svakog uspešnog muškarca stoje uspešno i promišljeno izabrane odevne kombinacije. U današnjem poslovnom svetu, više nije dovoljno biti dobar u onome čime se bavite. Potrebno je ostavite kompletan utisak – paket koji će pored najvažnijih profesionalnih vrlina pokazati Vašim saradnicima da držite do sebe i imate dobar poslovni stil oblačenja. Ovo se postiže modernim poslovnim odevanjem. Muškarac treba pažljivo da bira košulju koja će se uklopiti u njegovo poslovno okruženje. Boja cipela i kaiša treba da bude usklađena i da se slaže sa ostalim odevnim predmetima i detaljima. Treba obratiti pažnju i prilikom izbora kravate ili leptir mašne, oba ova dodatka mogu biti Vaš saveznik ali i neprijatelj – na primer, mašna nije pravi izbor za svaku priliku, kao ni kravata. Veoma je važno obratiti pažnju i na dezen – ukoliko kravata ili mašna imaju šare, maramica bi trebalo da bude jednobojna.

SAVRŠEN POSLOVNI DETALJ – ŠAL

Poslovni stil oblačenjaUkoliko Vam sve ono što ste do sada pročitali deluje poznato i još uvek vam se čini da nešto nedostaje ili da sve ovo nije dovljno – detalj koji će učiniti čuda Vašem poslovnom stilu je ŠALŠalovi su idealan modni detalj u poslovnom svetu, dobro izabran šal će unaprediti Vaš poslovni stil oblačenja i doprineti da se osećate samouvereno i udobno u svakoj poslovnoj situaciji. Šal je potpis Vašeg stila! Možete ga poneti ispod sakoa ili preko odela. Šal je i savršen dodatak jednobojnom kaputu ili poslovnoj haljini a odlično će se uklopiti i uz blejzer.  Na sledeći poslovni sastanak ponesite ISKON mode unikatni ručno tkani šal i ostavite snažan utisak na sve oko sebe.

You like this post? Share it with your friends