PELERINA – Kraljica jesenje mode

Pelerina je odevni predmet koji više nego i jedan drugi ističe dostojanstvo.

Pelerina – HIT ove sezone!

Da li je i vama dosta klasičnih kaputa i jakni zbog kojih na ulici svi pomalo ličimo? Ako odgovarate potvrdno na prethodno pitanje, uvrstite u svoj ormar ove sezone komad garderobe koji je omiljen među svetskim i domaćim dizajnerimapelerinu! Lepe su i praktične, mogu da se nose na različite načine i fantastično se kombinuju sa nakitom i drugim modnim detaljima. Pelerina je hit predmet za modne igre ove sezone i zato što pruža mogućnost da se izabrani stil u potpunosti izrazi. Neko bi rekao to je ogrtač bez rukava, pričvršćen oko vrata, ili moderan plašt, a mi kažemo – probajte!

Vunena unikatna ručno tkana pelerina sa šalom

Vunena unikatna ručno tkana pelerina sa šalom

Koje je poreklo pelerine?

Pelerina potiče iz šesnaestog veka kada je služila kao ogrtač koji su nosili hodočasnici za pokrivanje ruku i ramena, gde je prednji deo bio nešto kraći od leđnog. Neretko je u prošlosti pelerina bila odevni predmet koji je govorio o društvenom statusu osobe koja je nosi. Plemstvo i bogati trgovci su nosili elegantne, ručno rađene pelerine od kvalitetnih materijala, ukrašene čipkom i krznom. U osamnaestom veku u Evropi su je nosili samo muškarci, u nešto dužoj varijanti do kolena. Pelerinu je naročito popularizovao ekranizvani lik iz romana Šerlok Holms koji je bio poznat, između ostalog, i po ovom odevnom predmetu koji se vijorio zbog njegovog žustrog hoda i sigurnih pokreta.

Od čega se pravi pelerina?

Može biti pravljena od kože, krzna, vune, kašmira, a za ovu priliku izdvajamo vunene i pamučne pelerine koje su ručno tkane i dizajnirane za moderne dame koje drže do sebe. Kažemo „dame koje drže do sebe“ sa punim pravom, zato što je pelerina odevni predmet koji više nego i jedan drugi ističe dostojanstvo. Da li zbog asocijacija koje smo pokupili iz filmova o Viktorijanskom dobu i srednjovekovnim damama i vitezovima, ili možda nezavisno od fikcije ima neka svojstva koja govore o integritetu ličnosti, teško je utvrditi. Tek dama koja prošeta sa pelerinom uzdignute glave i pravog držanja, deluje malo misteriozno i na neki način zahteva poštovanje. Pelerina izgleda kao da nekako čuva leđa osobi koja je nosi više nego jakne ili kaputi.

Različiti modeli pelerina – neograničene mogućnosti

ISKON mode - vunena rucno tkana pelerina sa kaisem

ISKON mode – vunena rucno tkana pelerina sa kaisem

Možete birati modele koji imaju kapuljaču, vezane u struku ili one nonšalantne koji nehajno padaju, sjajno uokvirujući figuru. Mala napomena: nije zgodno nositi glomaznu odeću ispod pelerine, može izgledati neuredno. I još jedna malo manje bitna je da ovaj dominantni predmet baca svetlo na cipele. Zvonasti oblik pelerine u svakoj kombinaciji daje dašak elegancije, te je pogodan i za posebne prilike na kojima želite da ostavite takav utisak.

Izaberite svoj model pelerine!

Zbog efektnosti koja krasi pelerine, kreatorski tim ISKON mode je odabrao da ove sezone prikaže ovaj zadivljujući predmet u brojnim modelima, koji su izrađeni ručnim tkanjem čiste runske vune, pamuka, ili kombinacijom pamuka i viskoze, koja je naročito prijatna za nošenje. Neki modeli su rađeni sa kapuljačom i simpatičnim kićankama na vrhu, neki pak imaju ručno vezene i heklane detalje, a svi su veoma topli i lagani za održavanje. Pogledajte i kako da dragocenu pelerinu sačuvate od MOLJACA.

Osetite radost darivanja i obradujte sebe ili dragu osobu savršenim poklonom ove jeseni!

You like this post? Share it with your friends