Muzička institucija ROCHER

Muzička institucija Rocher danas je jednstveno u Srbiji udruženje profesionalnih muzičara sa 17 članova, koji najčešće nastupaju kao Kvartet Rocher, sa popularnim programom klasične muzike, Rocher jazz band, sa standardima džeza, evergreen-a, filmske muzike… i na kraju Rocher etno bend, sa etno/traditional/world music biserima, kako srpskim tako i numerama drugih naroda regiona, Evrope pa i sveta.

Svi izvođači su akademski muzičari, članovi Simfonijskog orkestra RTS-a i Beogradske filharmonije, sviraju isključivo na klasičnim instrumentima, naravno ozvučenim a aranžmani su delo Muzičke institucije Rocher.

Interesantni su počeci Rocher-a, kada su se, sada već daleke 2008.g., Radmila Vardalić (violina) i Dejan Rokvić (viola) dogovorili oko zajedničkih nastupa kao duo. Na prvu “svirku” su krenuli u Republiku Srpsku, a da još nisu dali ime svom duetu. Usput su tražili pravo ime i sladili se Rocher bonbonama. Onda je Dejan došao na ideju da se nazovu Duo Rocher, upravo po tim slatkim čokoladnim bonbonama, što je trebalo da asocira na njihovu muziku, koja je trebalo da bude prava poslastica za slušaoce. Radmila je to prihvatila oduševljeno . Kasnije su proverili i značenje reči rocher i našli da je na francuskom to stena, To ih je dodatno učvrstilo u uverenju da su dali pravo ime, jer su želeli da to što oni rade bude i dugotrajno kao stena.

Svoju ideju su vremenom širili i na druge kolege, pa su nastupali kao trio, kvartet, kvintet in a kraju su došli do benda sa 8 članova.

Nastupali su pored Srbije i regiona u mnogim zemljama Evrope i Azije (Pariz, Ženeva, Moskva, Dubai, Italija, Japan…).

POGLEDAJTE

Na jednom od tih putovanja u avionu su se upoznali vodeći članovi benda sa vlasnikom Modne kuće ISKON mode, koji je brzo shvatio ozbiljnost i vrednost programa koji promoviše Rocher i koji je u skladu sa idejom ISKON mode o promociji tradicionalnih vrednosti. Brzo su se dogovorili o saradnji i od tada Rocher etno bend redovno nastupa u vrhunskoj odeći ove jedinstvene modne kuće.

Prvi zajednički projekat je bila revija u Moskvi, na prelepoj terasi Ritz Carlton hotela u samom centru, na svega par metara od čuvenog Crvenog trga, gde je kvartet Rocher dao muzičku podršku reviji i na taj način omogućio svim zvanicama da imaju fantastičan vizuelni i audio doživljaj, koji se dugo pamti.

Pogledajte kako je bilo na reviji u Moskvi OVDE.

Ove godine organizuju VII Veliki godišnji koncert ROCHER etno benda sa programom “Etno zvuci” na Kolarcu u subotu 28.09.2019.g. u 20h. RTS je podržao ovaj program i snimiće ga za svoju trajnu arhivu.

“Etno zvuci” su pripremljeni sa novim vokalnim solistom Nemanjom Guzijanom, vrhunskim etno vokalom, finalistom emisije “Ja imam talenat 2017.g.”

POGLEDAJTE

Pre ovog koncerta kao dve pretpremijere biće održani koncerti u Lazarevcu u sredu 25.09.2019. g. u 20h i Obrenovcu 26.09.2019. g. u 20h a kao repriza premijere u Mladenovcu u sredu 02.10.2019. g. takođe. u 20h.

I ovom prilikom će se Bend pojaviti u novoj kolekciji Iskona, specijalno kreiranoj za ovu priliku.

Prilika je da pozovemo sve ljubitelje etno i tradicionalnih vrednosti da dođu na ovaj kulturni događaj i veče za uživanje. Karte se u prodaji na blagajnama Kolarca i Ticketline-a, po popularnim cenama od 500, 600 i 700 din.

Vaša korpa