“Nemam” šta da obučem!

“Nemam šta da obučem”. Spontani osmeh je najlepši modni detalj kome još niko nije uspeo da smisli alternativu!

Koliko puta vam se desilo da pred odlazak na zabavu ili kakvu svetkovinu „nemate“ šta da obučete? Nije li to opšte mesto u životu svake žene nezavisno od starosnog doba?  Zašto nam se to dešava? Pod uticajem masovnih medija dobili smo nov imperativ, a to je UVEK BITI NOV – kao poznate ličnosti koje skoro nikada ne nose iste stvari. Međutim, nije neophodno da imate uvek potpuno novu garderobu, od glave do pete, da biste izgledali drugačije.

Ideje naviru sa različitih strana. Svaki čitav komad garderobe koji se dobro uklopi može da bude zanimljiv, naročito kada je „iz glave“ osobe koja ga nosi, dakle, kada je potpuno usklađen sa ličnošću. Zanimljiv i osvežavajući detalj na pamučnoj jednobojnoj bluzici u kombinaciji sa širokim pantalonama može da bude veliki broš koji je, ili isto platnen ili kombinacija različitih materijala, a može da se kupi na sve učestalijim sajmovima rukotvorina po većim gradovima ili u malim radionicama koje su izložene na društvenim mrežama. Šarmantan mangupski izgled biće osveženje gde god da se pojavite. Ideje za upotpunjavanje odevnih kombinacija mogu doći sa različitih strana, ali uvek treba da ističu ličnost, jer je odeća, i sve što je prati, tu zbog vas kao vaš vizuelni identitet, a ne obratno. Biti dobro odeven ne znači biti pasionirani konzument svega što se pojavi kao novi modni trend. Bitno je da je odeća kvalitetna jer to govori o stavu prema sebi, i naravno, prirodni materijali imaju prioritet.

Uske marame vedrih boja, iz indijskih radnji ili ručno oslikane iz pomenutih radionica, mogu postati originalna ogrlica ili narukvica uvijanjem materijala i nizanjem na njih velikih drvenih perli. Veselim bojama oživeće jednobojnu haljinu svedenog kroja koju imate već dugo i učiniti  izgled opuštenijim.

Letnje ešarpe, pelerine i pončo, takođe, mogu da posluže za stilizovanje stare garderobe, a pri tome imaju osobinu da leti rashlađuju kožu zato što su napravljene od kombinacije ručno tkanih pamuka i viskoze. Na prvi pogled izgleda neobično, ali uz izuzetna svojstva tkanina ide i praktična upotreba u večernjim satima kada se temperatura menja.

Unikatna ručno rađena kožna torba učiniće vašu jednostavnu odevnu kombinaciju sofisticiranom. Torbe ISKON mode su napravljene od probrane prirodne kože i svaka ima svoju lepu priču. Osoba koja je nosi ima rezervisane sve poglede na bilo kom mestu okupljanja.

Šta god da obučete za posebnu priliku koju dugo iščekujete nemojte zaboraviti nekoliko stvari: dobar parfem, nakit (ili lep ručni sat), čistu kosu i čiste cipele, dobro rapoloženje i prirodni šarm! Spontani osmeh je najlepši modni detalj kome još niko nije uspeo da smisli alternativu!

Maja Đuričić

You like this post? Share it with your friends