10 OD 10 ŽENA POSEDUJE JEDNU… MALU CRNU HALJINU!

Rečenica iz naslova, napisana je i objavljena u američkom časopisu Vog (Vogue) 1944. godine, a postala je vanvremenska istina. Mala crna haljina neizbežna je u garderoberu svake žene!

Mala crna haljina

Iskon - mala crna haljinaMalu crnu haljinu je je lansirala Koko Šanel davnih 20-ih godina 20. veka. U to vreme, ovaj model haljine crne boje, poređen je sa Fordom T, automobilom koji je bio sinonim za klasiku i  jednostavnost. Ta prva Šanel haljina, bila je bez rukava, dužine do malo iznad kolena. Za popularnost ovog modela, dakako je zaslužna i Odri Hepbern, koja ga je ponela u filmu “Doručak kod Tifanija”, a ista haljina je nedavno prodata na jednoj aukciji za čak 765.000 dolara. Kupac je ostao anoniman.

Vremenom, malim crnim haljinama su menjani krojevi, dužine, a neretko su obogaćivane i ponekim diskretnim (ili manje diskretnim) detaljima. Imate li vi jednu? Jednu ili više njih?

 

Kako nositi malu crnu haljinu?

Iskon - mala crna haljinaS obzirom na to da je mala crna haljina klasik oko kog se stručnjaci iz sveta mode slažu da je jednostavno neophodno imati je, a mi se u tome slažemo sa njima, odlučili da vam predložimo kako da je nosite i da vam dokažemo da sa little black dress izborom prosto ne možete pogrešiti. Ono što ovaj tip haljine zaista izdvaja od drugih jeste to što se može nositi u različitim prilikama. Pa da čujemo!

  • Ukoliko je dopunjena raskošnim aksesoarima, mala crna haljina može da se ponese i na crveni tepih, na prijem na engleski dvor ili… izaberite sami!

  • S druge strane, ukombinovana sa baletankama, espadrilama ili nekom drugom ravnom obućom, ona ostaje ženstvena, ali ležernija i svakodnevnija.

  • Mala crna haljina može biti upotpunjena ešarpom ili ručno tkanim šalom od svile, ležerno prebačenim oko vrata ili u svojstvu ogrtača na ramenima, kada pruža izrazito ženstven i klasičan izgled, koji nikada ne može biti modni promašaj.

  • Takođe, ovaj tip haljine „dozvoljava“ smele kombinacije sa šik cipelama u printovima jarkih boja, enimal dezena ili šljaštećeg odsjaja.

  • Glamuroznost možete postići i kada malu crnu haljinu ukomponujete sa visokim potpeticama u crvenoj boji i crvenim karminom.

Mala crna haljina obogaćena rukotvorenim detaljima

Iskon - mala crna haljinaOve sezone, vez i heklani detalji su apsolutni hit. I male crne haljine su obogaćene njima. Iz tog razloga, jedna jednostavno krojena koktel haljina od lana, obogaćena ručno heklanim rukavima, sečenim tako da ramena diskretno i senzualno budu otkrivena, naš je iskreni savet za kupovinu. Iskon - mala crna haljina

Takođe, haljina crne boje, izrađena od šantung svile, A kroja, ukrašena nizom heklanih cvetova, jarkih boja, namenjena smelim damama sa stilom, naš je ovosezonski izbor.

Ponekada je crnu haljinu potrebno „razbiti“ belim detaljima i čipkom. Primera radi, jedna haljina od svile, ukoliko je obogaćena ručno vezenim belim detaljima, uz beli pojas dobija sasvim novi modni prizvuk. A i dalje je tako elegantna, moderna i posebna!

ISKON savet

Zaista je bezbroj načina da se male crne haljine ponesu. Igrajte se, kombinujte ovakav svevremeni komad na bezbroj načina, pustite mašti na volju, ne ustručavajte se, prilagodite je prilici i situaciji i budite jedna od onih žena koja u svom ormanu nema samo jednu već najmanje dve male crne haljine. Iskon - mala crna haljina

You like this post? Share it with your friends