Jesen u toplim i vedrim bojama

Jesen može biti posebno inspirativna za oblačenje.

Bile spremne za nju ili ne, jesen je pred vratima. Iako nam je ova godina donela temperaturne šokove, koje niko nije baš lako podneo, jesen je vreme kada bar znamo da nam neće biti lako i lepršavo zbog kiše, blata, vetra, nešto hladnijeg vremena, a i raspoloženja ljudi iz okruženja koje postaje vidno tmurnije. Na nama je da učinimo svoj mali svet unutar doma, kancelarije ili samo ispod kišobrana lepim, vedrim, obojenim toplim bojama i smehom.

Problemi koji nervozno čekaju rešenje, deluju manje bitno i očigledno ako imamo svoj intimni kutak koji odiše mirom i toplinom, skrojen po našoj meri i pravim vrednostima. Dragi ljudi, slike, muzika i odeća u kojoj se osećamo dobro, nisu sitnice koje čine život, kako se to već kaže. To je ozbiljna potreba u vreme instant-onlajn življenja i način da ne izgubimo vezu sa sobom usled nagomilanog stresa. Rešenje za sivilo koje nas čeka u narednim mesecima neka budu tople boje odeće od prirodnih ručno rađenih materijala, pozitivan stav i osmeh.

Ogrtači napravljeni od ručno tkanih materijala su lagani za nošenje a pri tome imaju sjajnu termoizolacionu sposobnost koja će dobro doći u vetrovitim danima. Boje su vedre i izražajne, a vidljiva tekstura tkanih materijala podseća na bakine ručne radove koji se generacijama čuvaju u drvenim škrinjama. Ogrtači uspešno menjaju jaknu ili kaput po toploti, a svojim zanimljivim dezenom i etno detaljima mogu da budu sasvim pogodni za nošenje i u posebnim prilikama, na različitim svečanostima.

kaput za jesen i zimu

ISKON mode kaput

Ešarpe su tu da bojama i šarmantnim detaljima razbiju monotoniju tamnih kaputa i jakni. Mali komad garderobe, a tako efektan. Uvijajući se oko vrata i ramena uokviruje crte lica i naglašava ženstvenost. Najlepše je kada se bojom slažu sa kapom ili šeširom, ali i kada to nije slučaj u potpunosti, treba gledati da su različite boje istog tona i da deluju skupa skladno. Ešarpe mogu da posluže i za pokrivanje glave umesto kape, i u kombinaciji sa malo krupnijom ogrlicom koja stoji preko nje, imate vrlo zanimljiv vamp efekat. Načina za nošenje ešarpe ima puno, nekada je, ipak, najugodnije da je ispod kaputa ili jakne celom dužinom i širinom raširena jer je tako najtoplije.

jesenji i zimski kaputi

ISKON mode vuneni kaput

Jesen može biti posebno inspirativna za oblačenje zato što donosi izazove u vidu uklapanja odeće i drugih predmeta kao što su kišobrani, kape, šeširi, torbe, kabanice, cipele i plastične čizme. Na prvi pogled nespojive stvari mogu biti za oko sasvim osvežavajuća kombinacija, a potrebno je samo opustiti se. Moda je tu da nam vreme učini lepšim i da nam popravi raspoloženje, a ne da nam bude mrska hrpa raznih pravila. Iskoristite jesen da unesete u svoj garderober neku novu kvalitetnu ručno rađenu stvar koja će vam mamiti osmeh kad god je vidite.

You like this post? Share it with your friends