Da li znate čemu služi OVO na muškoj košulji?

Sigurno ste nekad videli da košulja ima zakačaljku na leđima, a da li ste se zapitali odakle ona tu i čemu služi?

zakacaljka na kosuljiTaj trend se pojavio 60-ih godina u obrazovnim institucijama Ajvi lige, a popularizovan je kad su SAD počele da prave košulje za Oksford, piše Viral Thread.

Navodno su postaleveoma nepopularne kada su devojke počele da vuku muškarce za njih. Ako bi im se neki momak svideo, a da nosi košulju sa tim, one bi brzo povukle i obično bi pokidale! Neki momci su ih sekli čim bi kupili košulju, da se to ne bi desilo.

One su zapravo korišćene kako bi se okačila košulja. Ponekada su stavljane i unutar košulje, a najviše su se koristile ranije, kada veliki garderoberi i ormani nisu bili uobičajeni. Dozvoljavale su košulji da visi na taj način da se ne izgužva. Ona bi lepo legla na kuku i ne bi oštetila košulju. Košulja je tako duže i trajala i izgledala lepše kada je tako zakačite.Bela košulja

Postoje mnoge priče o tome kako su zakačaljke nastale. Neki kažu da su ih prvo koristili mornari kako bi kačili svoje majice i košulje na kuke na brodu dok su se presvlačili.

Kasnije, u 70-im godinama koristile su se i za status veze. Devojke su cepale to na mladićima koji im se dopadaju. Neki muškarci su namerno cepali kako bi izgledalo da imaju devojku. Kome još treba Tinder ili status veze na Fejsbuku? Samo obucite košulju sa zakačaljkom i spremni ste! Mnogo je manje komplikovano.

 

Izvor: Telegraf.rs

You like this post? Share it with your friends