Da li ste spremni za putovanje?

Spremni za putovanje? Dobro odabrane odevne kombinacije učiniće vaše putovanje bezbrižnijim.

Vreme za putovanje je kad god se ukaže prilika, ipak leto nas posebno inspiriše da odemo u neke daljine i iskusimo čari avantura na udaljenim meridijanima. Boje i mirisi kao da ožive leti. Još ako ste u prilici da je izabrana destinacija poznata po muzici, recimo festivalima ili konobama sa živom muzikom, sva čula se bude i užitak može da bude kompletan i okrepljujući.

Ukoliko se spremate za put, sugurno ste razmišljali u čemu ćete se najlepše i najudobnije osećati. Predstoji vam put dug, od nekoliko sati do celodnevnog boravka u autobusu, što nosi svoje mane i prednosti. Nekome je najlakše i najpraktičnije da obuče neki stari komad garderobe koji „nije za čuvanje“ ali se u takvoj situaciji verovatno neće osećati naročito dobro jer ni izgled „takvih“  stvari nije baš reprezentativan. Naravno, bitno je shavtiti da putovanje uključuje i sam tranzit od tačke A do tačke B i da se veoma lepe stvari dešavaju u svakom momentu ako ste za njih spremni.

Najprijatniji su svakako prirodni materijali. Lanene ili pamučne tunike i široke pantalone, koje „trče“ oko vas i naravno, opuštene haljine, šireg kroja, najpoželjnije su zbog sposobnosti prirodnih materijala da upijaju znoj a pri tom ne iritiraju kožu. Svetle boje imaju prednost zbog svoje osobine da reflektuju sunčevu svetlost što ume biti od pomoći kada ste te sreće da sunce prati baš stranu na kojoj ste seli. Lepa stvar je što se odeća po toplom vremenu i brzo suše a pa je po dolasku u hotel možete i brzo ručno oprati i osušiti ako već nije u ponudi i ta usluga.

Šetnje pored mora i obilasci znamenitosti u gradu su neizostavni, a predlažemo da vam svakodnevno društvo pravi šešir sa što većim obodom i lagana ešarpa kojom možete zaštititi ramena od prejakog sunca tokom dana. I naravno, vrlo udobna obuća, najbolje ravna ili niže platforme kako ne biste letovanje pamtili po žuljevima koji baš i nisu privlačan detalj na dami. Šetnje uz obalu ili po šarmantnim ulicama urezuju nam se u sećanje i bez fotoaparata, koji je naravno neizostavan, zbog posebne atmosfere slobode koja nam šapuće da je svet naš. Zato uživajte u svakom momentu i probajte da ih zaustavite u mislima kako bi zadržali taj osećaj što duže kada se vratite kući i starim obavezama.

Predlažemo da se opremite veselim haljinama sa ručno vezenim cvetnim detaljima iz naše CASUAL kolekcije koje veoma dobro stoje svim tipovima građe i ono što je najbitnije veoma su udobne i lake za održavanje. Lepo odabrana haljina na zadovoljnoj ženi čini da bude primećena i zapamćena bez obzira na godine. Dekorativni i korisni odevni predmeti mogu da bude letnja ešrapa, pončo ili pelerina koji su napravljeni od kombinacije pamuka i viskoze ručnim tkanjem, što znači da su iznenađujuće dobri termo izolatori, primenjivi u svim godišnjim dobima, leti od  toplote, a zimi ispod kaputa zaštita od hladnoće i vetra.

You like this post? Share it with your friends